My heroes come to life!

20.5.08 by Cookie Basher

Videogames & movies. Ένα θέμα που συνήθως είναι για γέλια ή/και για κλάματα. Πονεμένη ιστορία. Η πρώτη αξιόλογη μεταφορά videogame σε ταινία ήταν το πρώτο Resident Evil το 2002, αλλά η πιο πετυχημένη εκείνη του Silent Hill το 2006. Όχι τα Tomb Raider, όχι το Mortal Kombat, όχι, όχι, όχι. Συνήθως εκεί που αποτυγχάνουν είναι στο συνδυάσουν ποιοτική δουλειά με αυτό που περιμένουν να δουν οι θεατές, δηλαδή οι gamers.
Το αντίστροφο, δηλαδή ταινία να αποκτήσει και το αντίστοιχο videogame είναι πολύ πιο συνηθισμένο και συνήθως έχει συμπαθητικά αποτελέσματα. Πάντως σοβαρές προσπάθειες για σωστές μεταφορές γίνονται σιγά σιγά. Ως φαν του Silent Hill, προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την ταινία, ενώ δεν το περίμενα.

Για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι πολλές οι μεταφορές που ετοιμάζονται ή φημολογούνται, μερικές από τις πιο σημαντικές είναι οι παρακάτω (κλικ για imdb info):

Max Payne (2008)
Onimusha (2008)
The Legend of Spyro (2009)
Halo (2009)
Prince of Persia: Sands of Time (2009)
Broken Sword: The Shadow of the Templars (2009)
Clock Tower (2009)
Alice (2009)
Metal Gear Solid (2009)
Kane & Lynch (2009)
Warcraft (2009)
Castlevania (2009)
Splinter Cell (2010)

Σχεδόν όλοι αυτοί οι τίτλοι (εκτός δηλαδή από το Warcraft που δεν έχω παίξει ποτέ) είναι από τα πιο αγαπημένα μου games ever κι ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά! Για το Prince of Persia ακούγεται ο Jake Gyllenhaal (!), Max Payne θα είναι ο Mark Wahlberg, και στο Onimusha, Samanosuke ο Takeshi Kaneshiro.

Filed under , having Edit 

4 comments:

Naf said...

απαιτώ να γίνει ταινία το Assasin's Creed και το Unreal....
το 2ο θα είναι κατάλληλο μόνο για ενηλίκους άνω των 21 ετών!!:Ρ

jg said...

mmm...den eimai fan, perimenw na ta deis prwta esy kai meta na mou peis pio 8a mou aresei :P

Cookie Basher said...

Naf, μόνο το unreal ξέρω! Μαζί σου!

Pov, θα σε βάλω να τις δεις με το ζόρι [αλλιώς θα σου πετάξω τα dvd της Mariahας] :Ρ

Strahd said...

Λοιπόν είναι πια πλέον OFFICIAL ότι ο Gyllenhaal (πως γράφεται :P) θα είναι ο Πρίγκιπας της Περσίας. Από την άλλη περιμένω με αγωνία το Max Payne και το Castlevania. Αν το Metal Gear Solid γίνει ταινία ελπίζω να βγεί κάτι καλό...

Γενικά δεν έχω δει καμιά μεταφορά παιχνιδιού σε ταινία να είναι κάτι το ιδιαίτερο ΠΛΗΝ του Silent Hill που μου άρεσε τρομερά. ;)