Random, random

26.3.08 by Cookie Basher

Σε ανύποπτο χρόνο, με ρώτησε σήμερα η μητέρα μου αν θα πάρω καινούριο sleeping bag για το στρατό, με αποτέλεσμα να μείνω τελείως μαλάκας. Μού'ρθε τελείως απότομα, ξεγυρισμένο reality check, όχι ότι δεν το σκέφτομαι ήδη, αλλά το να αρχίσω να οργανώνω τις μικρές λεπτομέρειες για τη θητεία είναι το κάτι άλλο. Και είναι τόσα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο και καλύτερο να τελειώσω (δηλαδή να πιάσω) την πτυχιακή μου, για να προλάβω να έχω πάρει το πτυχίο μέχρι να φύγω. Εμπρός καλό μου Google: Να μάθω τί πρέπει να κάνω για να μπω στο Σώμα Πληροφορικής (χωρίς βύσμα, με το πτυχίο), ΑΝ θα μπορέσω να μπω εκεί (πληροφορίες σχετικά καλοδεχούμενες), να συναντήσω φίλους για την απαραίτητη ενημέρωση κλπ. Πιστεύω πως τό'χω, δε θα φάω φρίκη. Από την άλλη όμως... Έχω βαρεθεί να ακούω πόσο καλά ή πόσο σκατά θα περάσω στο στρατό και απαντάω ένα ξερό "θα δούμε". Θα δούμε λοιπόν...

Τελικά, όσα χρόνια και να περάσουν, το Residents στην παραλία θα είναι το μόνο μαγαζί που αισθάνομαι κάπως δικό μου. Είχα να πάω καιρό και με είχε απογοητεύσει τελευταία, αλλά την Κυριακή το βράδυ θυμήθηκα όλους τους λόγους που τόσα χρόνια ήταν το αγαπημένο μου. Από τα λίγα μέρη που είμαι τελείως μέσα στα νερά μου, κόσμος πολύς (ειδικά για ξημερώματα Δευτέρας), μουσική φοβερή (φυσικά ο τύπος έβαλε και Burial) που δεν ακούς αλλού στη Θεσσαλονίκη (ίσως στο ArtHouse), μπάρμαν και σερβιτόρες άπαιχτοι, κόσμος χαλαρός που περνούσε καλά, ποσότητες μπύρας τέτοιες, που μετά από λίγες ώρες είχε μόνο 2 μάρκες, σε ένα μαγαζί που πιο πολύ ταιριάζει στα Εξάρχεια παρά στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Αγαπώ Residents!

Το τελευταίο μπιριμπο-cd γράφτηκε προχθές, σε μια ιστορική συνάντηση της κλασικής παρέας κολλητών (με Δ. & Μ.) από τα φοιτητικά χρόνια. Τί είναι το μπιριμπο-cd; Πριν 6 -7 (!!!) χρόνια η Δ. με έπρηζε να μου μάθει να παίζω μπιρίμπα, και τελικά κόλλησα τρελά, παρ'όλο που με ξέσκιζε συνέχεια. Σε μια περίοδο που περνούσαμε σχεδόν όλη τη μέρα μαζί, παίζαμε μπιρίμπα με τις ώρες (γκέι στερεότυπο alert), πάντα με συνοδεία μουσικής, από τα cd που έγραφα με τραγούδια που κατέβαζα στην ταπεινή pstn. Οπότε κάθε τραγούδι έπρεπε να έχει και ιδιαίτερη σημασία/βαρύτητα για να μπει στο cd. Τα τραγούδια αυτά έμειναν ως μπιριμποτράγουδα :Ρ [Βέβαια μετά πήρα την εκδίκησή μου, όταν πωρώθηκε με το Tony Hawk's Pro Skater στο PS2, που την κέρδιζα πάντα (εκεί ακούγαμε τα σκεητοτράγουδα), αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.]
Η παρέα ξαναβρέθηκε μαζί μετά από χρόνια, με αφορμή το τριήμερο, θυμηθήκαμε πολλά πράγματα που φαίνονται πια μακρινά, και πάνω σ'αυτά, γράφτηκε και το μπιριμπο-cd/memorabilia.

Dee, ελπίζω να ησύχασες τώρα που βρήκα εκείνες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν 5 (μπρρρ!) χρόνια πριν. H Dee θυμάται. Επίσης έχω να πω, πως πάντα είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στα φαλλικά σύμβολα, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους, όπως πχ ο τρόπος που απολαμβάνει ένα φρούτο:

Μην ξεχνιόμαστε: την Κυριακή ο Κ. Βήτα στη Θεσσαλονίκη!

12 comments:

mahler76 said...

Σίγουρο τρόπο για να μπείς στο συγκεκριμένο τμήμα δεν ξέρω, αλλά όταν θα γίνεται η κατάταξή σου και συμπληρώνεις τα προσόντα σου (τα ακαδημαϊκά ανόητε) αν βάλεις όλα τα σχετικά, έ και καμιά μούφα προϋπηρεσία )σιγά μην την τσεκάρουν τα ζώα) μάλλον είσαι μέσα.

Anonymous said...

Οτι μπανανα βρηκα εφαγα και γω, τι να καμω.
:P

Ησυχασα ησυχασα πια, αν και θυμομουν οτι ηταν χειροτερες οι ρουφηξιες απο οτι φαινονται, χμου.

Μπιριμπα σακς μπαι δε γουει :P

ds said...

Είναι σχεδόν αδύνατο να μπεις σε "σώμα πληροφορικής" (δεν νομίζω ότι λέγεται έτσι). Ημουν σε μέρος όπου είχε ειδική μονάδα πληροφορικής(ΓΕΠ - Γραφείο Έρευνας Πληροφορικής)και όλοι οι στρατιώτες είχαν πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ και σχετική ειδικότητα στο στρατό.

Δεν μπορώ να πω ότι περνούσαν καλύτερα από εμάς που ήμασταν στα άλλα γραφεία. Γενικά αν είσαι σε γραφείο είναι καλά, πολύ δουλειά αλλά μπορεί να γλιτώνεις υπηρεσίες (σκοπιές). Αν έχεις 2 μεταπτυχιακά ή βύσμα μπορείς να πάρεις την ειδικότητα του "Γραφέα" αλλά και πάλι αυτό δεν εγγυάται ότι θα είσαι σε γραφείο.

revqueer said...

Dee!!!!! XAXAXAXAXA!!!! I LOVE YOU DEE!!!!!!

xipasmenos said...

Χα πως σου νομίζει πέρασαν 5 χρόνια σπούδες; Με διάβασμα; Μπααα
Μπιριμπο cd δεν είχαμε, αλλά είχαμε σεζόν (biribia autumn-winter 2000 etc) επίσης παράλληλα με τα φεστιβάλ της ΚΝΕ εμείς είχαμε biriba festival που κράταγαν 3 μέρες και το καρέ έμενα σε ένα σπίτι με προμήθειες (γλυκά, μαρτίνι και τζιν για τα dry μας, και κούτες τσίγαρα) ξυπνάγαμε μπιρίμπα με καφέ μέχρι απλά να ρθει ώρα να φάμε...χέζαμε εκεί...κοιμόμασταν εκει και ας μέναμε όλοι μας σε απόσταση 10 λεπτά ο ένας απο τον άλλο....αχχχ ωραίες εποχές...επίσης μετά τα club άλλοι τρώγαν πατσά εμείς στρώναμε καθαρές στη τσόχα...

Keen On Boys said...

πότε μπαινεις μεσα;

hourglass said...

Έχοντας απολυθεί σχετικά πρόσφατα έχω να σε ενημερώσω ότι αν δε σε πάρουν στο Σώμα Πληροφορικής (που πάντως πρώτη φορά το ακούω) σίγουρα θα πας στο Σώμα Διαβιβαστών, όπου έχω υπηρετήσει και εκεί. Η κύρια υπηρεσία είναι στο ΚΕΠΙΚ (κέντρο επικοινωνιών) όπου ελέγχεις τους ασυρμάτους, την αλληλογραφία, τα τηλεφωνήματα και τους υπολογιστές.
Πράγματι είναι δουλειά γραφείου, παίζουν λίγες ή καθόλου σκοπιές και σε γενικές γραμμές θα περάσεις καλά (βέβαια καλύτερα από όλους περνάνε οι γιατροί,χε χε!).

Όσο για τη μπιρίμπα ένα έχω να πω, αυτό το zoo θα με καταστρέψει!

Cookie Basher said...

mahler, αυτό σκόπευα να το κάνω, αλλά νομίζω πως για το σώμα έρευνας πληροφορικής πρέπει να το δηλώσεις πριν μπεις..μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω στο στρατολογικό :)

dee, μπιρίμπα doesnt suck, you do.

dynx, όντως είναι, με όλους τους βυσματίες που μπαίνουν :Ρ
Νομίζω πως λέγεται σώμα έρευνας πληροφορικής (ΣΕΠ), όρκο δεν παίρνω, εσύ μάλλον ξέρεις καλύτερα

Ορίστε, έχουμε και φαν κλαμπ της Dee τώρα!

Xipo, κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά χαχα

Keen, το Μάη που ανθίζ' η γης. Εσύ πότε αλήθεια;

hourglass, σε αυτό πας μετά τη βασική στο κέντρο;
Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να τελειώσω ΚΑΙ την ιατρική μέχρι τότε, δυστυχώς!

comingThrough said...

oloi feygoun gia strato... aman pia...

Aniko se mpirimpoparea... alla emeis eimaste kaloi:P (prosklisi!!!)

hourglass said...

Ακριβώς, μετά τη βασική εκπαίδευση. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία μπορώ να σε ενημερώσω μέσω mail ή msn.

Anonymous said...

Ο rev αρχιζει να αναγνωριζει το μεγαλειο μου επιτελους :D

jg said...

pali tin vare8ika tin biriba...asxeta pou exw na paiksw kati xronia.
i foto ola ta lefta!!!