Κρύφτα [παρτ βου & γου]

20.10.07 by Cookie Basher

Μετά από ένα σύντομο κρυολόγημα (ακόμα αναρρώνω) ήρθε η ώρα για τα υπόλοιπα. (Εδώ το παρτ α). In no particular order φυσικά:

Jamie Walters - Jamie Walters

Oh yes! Το έχω και αυτό το cd. Κουλό, ξέρω. Φυσικά είναι ο Ray Pruit του Beverly Hills 90210 και είμαι σίγουρος ότι όλοι τον έχουν στην καρδιά τους, άσχετα που μετά ο Ray βγήκε κωλοπαίδι και τυρρανούσε τη Donna (Donna Martin Graduate! Donna Martin Graduate! Donna Martin Graduate!).
Αυτό το cd είχε βγει το 1994 και μάλιστα ο Jamie είχε έρθει και στην Ελλάδα για την προώθηση. Ίσως να τον θυμάστε που είχε πάει μέχρι και στο πρωινό της Έλντας Πανοπούλου (μπλιεχ). Το καλό και τίμιο λαϊκό παιδί, με την κιθάρα στον ώμο μπλα μπλα.
Διαβάζω: "His film debut came in 1991 with the movie Shout, alongside John Travolta, Heather Graham, and Gwyneth Paltrow". Κοίτα να δεις..
Το cd το είχα πάρει από τα φτηνοcd του Χόντου (έτσι εξηγείται). Το Ποπ Κορν που του είχε κάνει αφιέρωμα, είχε εκθειάσει το "The Distance", αλλά το χιτ του δίσκου ήταν το "Hold On".

Hold On
The Distance

Whitney Houston - I'm Your Baby Tonight

Πλέον είναι μάλλον εις βάρος μου να το λέω, αλλά η παιδική μου ηλικία είχε σάουντρακ αυτό και το επόμενο cd της Γουΐτνης. Να φανταστείς, ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα το ομώνυμο κομμάτι στην τηλεόραση. Ήμουν πόσο, 9; Μετά βίας. Βέβαια τότε τα cd τα έβλεπα με τηλεσκόπιο, οπότε το συγκεκριμένο το αγόρασα χρόνια μετά. Απίστευτη χαρά όταν κατάφερα να τα γράψω από το ραδιόφωνο, τι να λέμε. Απέραντη λύπη όταν από το πολύ παίξε-παίξε το κασετόφωνο μάσαγε τις κασέτες (τις κολλούσα με σελοτέηπ και δώστου πάλι).

I'm Your Baby Tonight

My Name Is Not Susan


OST - The Bodyguard

Ok, lol lol lol!
Με αυτό πλέον η Γουΐτνη είχε γίνει κάτι σαν μυθικό τέρας για τον 10χρονο yours truly. Τί "I Will Always Love You", τι "I Have Nothing", τί "Queen Of The Night", χαμός! Από τα πιο μοσχοπουλημένα soundtrack ever.
Τα υπόλοιπα κομμάτια του cd είναι καρακιτς (μα Kenny G;), και τη γλιτώνει η Γουΐτνη (φυσικά) και η Lisa Stanfield (εννοείται!).
Fast forward στο 2004, ένας γκόμενος ανακάλυπτε το "I will always love you", αφήνοντάς με να απορώ, ώσπου με αποτελείωσε όταν είδε το εξώφυλλο: "Α μαύρη είναι;"

Lisa Stansfield - Someday (I' m coming back) (Ακόμα μου αρέσει αυτό)
Whitney Houston - I'm Every Woman
The Soul System - It' s Gonna Be a Lovely Day
Whitney Houston - Queen of the Night

Bon Jovi - Crossroad (The Best Of)

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό το cd το έχουν όλοι;
Το '94 - '95 πάντως το έβρισκες παντού μπροστά σου, κι έτσι εξηγείται που το έχω κι εγώ (μα Bon Jovi? Γκαντ! ) . Το "Always" φυσικά και το θυμάστε, εκτός αν γεννηθήκατε πέρισυ. Τότε το βίντεο δεν το πολυκαταλάβαινα (ήμουν 12 χρονών) ειδικά γιατί εκείνη η βλαμμένη παράτησε τον 2ο γκόμενο και γιατί ο μαλάκας έκαψε το ξένο σπίτι, αλλά το έβλεπα με περισσή χαρά, αφού οι γκόμενοι που παίζαν είχαν τα απίστευτα σώματα (για τα μάτια ενός 12χρονου) και φορούσαν τζην χωρίς εσώρουχα. Τα μακριά μαλλιά δε μ' ενοχλούσαν τότε.
Κατά τ'άλλα, το cd είναι εχμ... ξέρετε, τι να λέμε τώρα, εξάλλου όλοι είπαμε το έχουν.
Always Και το video.


Mariah Carey - Butterfly & Honey (cds)

Με τί χαρά το έδειχνα στους συμμαθητές, δε θέλω να το θυμάμαι! Κι ελπίζω να μην το θυμούνται ούτε εκείνοι. Το είχα αγοράσει σε μια εκδρομή στο λύκειο και στο λεωφορείο έδειχνε ο ένας στον άλλον τα ψώνια. Μάλιστα αυτό είναι το ένα από τα 2 εξώφυλλα με τα οποία κυκλοφορούσε, όπως και το single "Honey". Στο άλλο εξώφυλλο η Μαριάχ δε μ'αρεσε, αυτό είναι πολύ καλύτερο. Πάνω που είχε αρχίσει να τσουλεύει, όσο χρειαζόταν, αλλά μετά το γάμησε τελείως. Αυτό μαζί με το Daydream είναι ό, τι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ, όσο ακόμα ήταν ποπ και έμοιαζε με άνθρωπο, όχι με χοντρή Donatella. Anyway.
Εδώ είναι και το "My All" φυσικά, όπως και τα "Honey", "The Roof". Επίσης διασκευάζει και Prince (συμπαθητικά) στο "Beautiful Ones".

The Roof







Gary Barlow - Open Road

Μετά τον Robbie, ο Gary από τους Take That είχε την πιο πετυχημένη καριέρα που κράτησε...ένα άλμπουμ. Oh well, life's a bitch.
Χμμ...το Open Road το είχα αγοράσει γιατί άρεσε ο Gary σε μια κοπέλα που νόμιζα ότι γούσταρα τότε και ήθελα να της πιάσω την κουβέντα (1ο βραβείο πιο γκέι-στρέητ πεσίματος). Τελικά δε μας έκατσε, αλλά άρχισα να εκτιμώ την αλλαγή του Gary σε γκομενάκι αξιώσεων -έστω στο booklet του cd (στους ΤΤ ήταν τελείως σκατόφλωρος). Είχε και μερικά καλά ποπ τραγούδια, να λέμε και του στραβού το δίκιο (του είχε γράψει και η Madonna στίχους -μάλλον με το ζόρι χμ), και τα παρακάτω 1-2 μου αρέσουν ακόμα και τώρα, το λέω κι ας με κράξουν.

Open Road Το video με κάπως διαφορετική μίξη (χτυπιέται κάπως χωρίς λόγο;).
Always


En Vogue - Funky Divas

Ιστορικός δίσκος όχι μαλακίες!!
Σχεδόν όλες οι επιτυχίες τους είναι από αυτό το άλμπουμ ("Whatta Man", "My Lovin", "Free Your Mind", "Givin Him Something He Can Feel"), που αν και βγήκε το '92, το πήρα χρόνια μετά. Το "My Lovin'" τρελό χιτ, που με πώρωνε κι ας ήμουν σκατό 10 χρονών. Τελείως γκέι, δεν το σχολιάζω περαιτέρω.

My Lovin' (You're Never Gonna Get It) και το video clip
Hip Hop Lover
Desire



Celine Dion - Falling Into You

Τη σιχαίνομαι. Αν η Shania είναι βλάχα, εδώ δεν έχω λόγια. Και βλάχα και κακόγουστη και χαζή (δεν ήθελε λέει, να πει το "My heart will go on" γιατί δεν της γέμιζε το μάτι -άι μαρή). Εκτός από τους συνηθισμένους λόγους, τη μισώ γιατί αυτό το cd μ'αρέσει (ορίστε, τό 'πα!). Όχι όλο, είπαμε, αλλά 2-3 από δω μέσα είναι όμορφα τραγούδια, άσχετα που τραγουδάει το τσόκαρο, really. Πολλοί γκέη τρελαίνονται για τη Σελίν, τόσο που καταντάει στερεότυπο (σόρυ guys), αλλά για μένα θα είναι πάντα ένα τσόκαρο που τσιρίζει.

Seduces Me
Falling Into You
Call the Man


Savage Garden - Savage Garden

Το 1997 άκουγα μετά μανίας 2 άλμπουμ, αυτό και το Velvet Rope της Janet (μη γελάτε! είναι καλό άλμπουμ!). Αναρωτιόμασταν στα διαλείμματα με τη Μ. αν πρόκειται για τραγουδιστή ή για τραγουδίστρια (θυμάστε το βίντεο του "I Want You" με τα κοτσίδια;) και ήμασταν επίσημα οι μόνοι φαν σε ακτίνα πολλών δεκάδων χιλιομέτρων. Μετά το γκέι ντούο έγινε σούπερ διάσημο, αλλά εγώ δεν ξανασχολήθηκα έπειτα, αφού ευτυχώς λίγο καιρό μετά τα βρόντηξα όλα κι άρχισα ν' ακούω Marilyn Manson (αλήθεια λέω).

To the Moon and Back
Tears of Pearls
Carry On Dancing


Kim Wilde - The Collection

Ok, αυτό το αγόρασα πρόπερσι!
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, είμαι αθώος!



You Came
If I Can't Have You





Καίτη Γαρμπή - Αρχίζω Πόλεμο

!!!
Ένα ελληνικό μόνο. Και τί ελληνικό!
Ε ναι, το έχω ακόμα αυτό το cd, πιο πολύ επειδή είμαι σίγουρος πως σε πολλά χρόνια θα έχει συλλεκτική αξία. Μη με κοροιδεύετε!
Αν θέλετε να ξέρετε, όταν πήγαινα γ' γυμνασίου, ουρές κάνανε για να το δανειστούν οι συμμαθητές, χαμός. Όχι όπως τώρα, που το περνάς σε mp3 και στο ipod και τέλος...! Σε κασέτες και αν!
Με επιτυχίες σαν το ομώνυμο, είχε γίνει πόσες φορές πλατινένιο τότε; Κανένας φαν αν υπάρχει, να μας ενημερώσει.
Ήταν η αρχή της εποχής της παντοκρατορίας του Φοίβου και η εποχή που ένας δίσκος ακουγόταν παντού κι έβγαζε πολλά σουξέ. Ok, και για τη Vissi ισχύει i guess. Τέλος πάντων. Όποτε ακούω το "Μια φορά κι έναν καιρό", επιστρέφω στο καλοκαίρι του 1996 και εκείνες τις ρημάδες τις εξετάσεις..

Θα μελαγχολήσω
Μια φορά κι έναν καιρό
Φταίμε

Hmmm... Τελικά σαν έφηβος ήμουν πολύ πιο gay.

13 comments:

Marvin said...

Αυτο της Κιμ το αγορασα και εγω προπερσυ! Τι σκατα re-release κανανε και πεσαμε με τα μουτρα ολοι μαζι?

xipasmenos said...

savage garden ok και ποιος δε το ειχε αγορασει αυτο το απιστευτο cd? Εγω ακόμα το ακουω ασταματητα...

Neverlandean said...

Εγώ δεν το είχα αγοράσει :PPPPPPPP

Τι ωραία που ήταν τα 90's...!!

Ο δίσκος της Γαρμπή θρυλικός, αυτό το "Θα μελαγχολήσω" το έπαιζαν ασταμάτητα ξανά και ξανά όβερ εντ όβερ εγκέν!

revqueer said...

Ναι, η Whitney είναι μαύρη! LOL!!!
Έγραψε ο τύπος!

Erisadesu said...

Δεν ξέρω αν ήταν τα 90ς κάτι σπουδαίο, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερα από τα 80ς και σίγουρα ήταν η δεκαετία στην οποία μεγαλώσαμε. Η Generation X πλέον τριανταρίζει.

Jamie Walters- την θυμάμαι την εκπομπή της Έλντα αυτόν τον ξέχασα.
Whitney: αναμφίβολα μια diva των 90s η εποχή που μεσουρανούσε και πραγματικά το άξιζε.
Lisa Stanfield rulez
Bon Jovi: όχι απλά για κανένα λόγο
Mariah Carrey: όχι απλά όχι
Gurry Barlow: απογοήτευση
Εn Vogue: Τι να πεις μετά της Salt N Pepa αυτές, (μετά ήρθαν οι ΤLC)
Celine : respect,
Kim Wilde: Ποια είναι αυτή;
Savage Garden: δεν τους συμπάθησα ποτέ και ακόμη τσαντίζομαι όταν βλλέπω αυτό cd ανάμεσα στα Metal cds της Dannossiel.

Provato said...

100% ταύτιση φάκτωρ αυτό το post για μένα.


Πάντως μερικά από αυτά τα album αξίζει να τα έχει κανείς. Ας πούμε των en vogue είναι εξαιρετικό δείγμα μίας πολύ συγκεκριμένης και ωραίας κατ' εμέ φάσης της μάυρης μουσικής.

επίσης αγαπώ Whitney ακόμα. (so shoot me!!!!)

τέλος... το Αρχίζω πόλεμο το ΛΑΤΡΕΥΩ! το άγιο καλοκαίρι είναι super τραγούδι (so shoot me!).

μπεεε :-))

jg said...

καλημέρα sunshine και περαστικά.
i heart mariah τον τελευταίο χρόνο.
και πάντα i hearted donna martin.
donna martin graduate!

One Big DJ said...

I'm your baby tonight (to sygekrimeno mix), to someday tis Liza itan kapoia apo ta tragoudia xaris ta opoia to pathos na ta akouw synexeia moy psithirise sto aytaki ''ooohhh u might be different..lol''

oh kai Cher - Love And Understanding

Provato said...

ξέχασα να πω ότι VELVET ROPE το θεωρώ κλασικό και αξεπέραστο άλμπουμ. κρίμα που δεν πήγε τόσο καλά. το είχα λιώσει για πολλά χρόνια μετά που είχε βγει...

:-)

nikisot said...

OMG
egw na pw thn alh8eia exw elaxista apo ta panw..sta efhbika mou xronia akouga nirvana,alice in chains,dm..
o prwtos diskos pou agorasa htan pantws samantha fox touch me to 86 me ta lefta apo ta kalanta metraei?
kai pws katalh3ame na akoume panw katw thn idia mousikh twra?:p

Cookie Basher said...

Marvin, αρπαχτή των εταιρειών μου κάνει, από αυτές που έχει το Μετρόπολις :)

xipaki, τι εννοείς ασταμάτητα; :Ρ

Neverlandean, ήσουν μικρός τότε χεχε

revqueer, τί να πεις. Ευτυχώς ήταν ωραίος, οπότε δεν του το κράτησα!

Erisabetsu, τα 90s ήταν πολλά πράγματα μαζί, δε νομίζεις;
Σίγουρα η δεκαετία μας, δεν το συζητώ

provato, το Velvet Rope είναι και αντικειμενικά πολυ καλός δίσκος. Εγώ ακόμα και τώρα τον ακούω πάντως. Φυσικά δεν έβγαλε ποτέ ξανά κάτι αντάξιό του... Όσο για τις En Vogue, νομίζω άνοιξαν το δρόμο για όλα τα μαύρα female συγκροτήματα των 90s
Κι όσο για τη Whitney, έχει ξεφτιλιστεί τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς...
P.O.V of a G, thank you <3
Το άλλο το αφήνω ασχολίαστο!

One Big DJ, ναι αυτό το mix είναι the real thing, όχι το αμερικάνικο (γιατί δεν κυκλοφόρησε στο USA δεν ξέρω)!
Καλά, αυτά τα 2 τραγούδια πάντως από πολύ μικρός ήταν σούπερ αγαπημένα! No wonder! Α και της Cher μ'άρεσε πολύ, όχι τόσο βέβαια, αλλά πολύ nevertheless. Gay music? :P

Moodygirl, αν ήσουν gay αγοράκι, τί νομίζεις πως θα άκουγες; :Ρ (Στερεότυπο alert)
Xtra points για τη Sam Fox (το Touch Me μου άρεσε από τότε που ήμουν 4 (!!) και το έβλεπα στη δορυφορική)

Anonymous said...

Ahahahah Jamie Walters

Και το I'm your baby tonight και γω το θυμαμαι.
Εκει κιολας που ειχε ντυθει αντρας ειχα μεινει μαλακας να κοιταζω.
One of my first celelezbian moments.

Cookie Basher said...

Hahah revelation at 9 y.o. XD